Alapítvány

 

HAJDÚ TÁNCEGYÜTTESÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunkat 1990 novemberében hoztuk létre Debrecenben. Az alapítvány megalakulásának pillanatától 2013 decemberéig a kuratórium elnökének feladatait Dr. Kardos László látta el. A kuratórium jelenlegi elnöke Dr. Rózsavölgyi Bálint.
Az alapítvány fő feladata a Hajdú Táncegyüttes működtetése, ezen belül a Hajdú Táncegyüttes keretében tevékenykedő felnőtt csoport, valamint az annak utánpótlását biztosító ifjúsági és gyermekcsoportok, így a “Hajdútánc” Alapfokú Művészeti Iskola fenntartása.

AZ ALAPÍTVÁNY ALAPSZABÁLY SZERINTI CÉLJA:

“1.) Segítse elő tevékenységével a kelet-magyarországi régió néptánc kultúrájának magasabb szintre való emelését.

2.) Járuljon hozzá egy sajátos arculatú, nagy hatékonyságú, fokozottabb nemzetközi érdeklődést keltő debreceni néptánc központ kialakításához.
Ezen célon belül:
népi-nemzeti kultúránk megmentése, magas művészi színvonalon történő bemutatása,
tudományos néptánc-, népzenei kutatás végzése,
alkotó lehetőség biztosítása a színpadi néptáncművészet legnevesebb képviselői részére,
szakmai-pedagógiai műhely létesítése a város és a régió néptánc-oktatói részére,
a művészeti ág fejlesztése új színpadi művek létrehozásával.

3.) Az Alapítvány céljai közé tartoznak az alábbi közhasznú tevékenységek: nevelés és oktatás, képességfejlesztés, alapfokú művészetoktatási intézmény működtetése, ismeretterjesztés, kulturális-közművelődési tevékenység, kulturális örökség megóvása.

Az Alapítvány tevékenységi körébe tartozik: előadó-művészet, alkotóművészet, előadó-művészetet kiegészítő tevékenység, társadalomtudományi, humán kutatás, fejlesztés, alapfokú oktatás, sport, szabadidős képzés, kulturális képzés, máshova nem sorolt egyéb oktatás, máshova nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység.

4.) Az alapítvány céljának tekinti továbbá az esélyegyenlőség biztosítását a hátrányos helyzetű gyermekek számára.”

TÁMOGATÁSOK

Alapítványunk szívesen fogad művészetoktatási tevékenységéhez felajánlásokat.

FORRÁSAINK

Az alapítvány a közoktatási tevékenységre normatív támogatást kap.  Az iskolafenntartás költségeit a központi támogatás azonban nem fedezi, a kötelezően előírt térítési díjak ellenére sem. A hiány pótlását pályázatokból, civil felajánlásokból fedezzük, valamint jogosultak vagyunk az 1%-ra. Szívesen fogadunk adományokat cégektől is a társadalmi szerepvállalás keretében. Amennyiben többet szeretne megtudni alapítványunk támogatásáról, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

____________________________

HAJDÚ TÁNCEGYÜTTESÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY – KAPCSOLAT

Dr. Rózsavölgyi Bálint
kuratórium elnöke

Székhely: 4025 Debrecen, Hatvan u. 32.
Telefon/Fax: +36-52-419-638
E-mail: hajdufolk@gmail.com
Bankszámlaszám: 10403428-34210723-00000000
Adószám: 19123123-1-09