Iskola

 

“HAJDÚTÁNC” ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

        A “Hajdútánc” Alapfokú Művészeti Iskolát 2003-ban hozta létre a Hajdú Táncegyüttesért Közhasznú Alapítvány, így az iskola alapítását megelőzően is jól kiépített utánpótlásrendszer, 2003-tól már iskolai keretek között, a közoktatás részeként működik. Az intézmény a Hajdú-Bihar megyei gyermekek alapfokú művészeti képzésével foglalkozik táncművészeti ágon, ezen belül néptánc tanszakon.

Pedagógusi munkánkban a tehetséggondozás kiemelt szerepet tölt be. Kialakítottuk saját módszereinket, amin nevelkedtek tanítványaink kisgyermek koruktól egészen a felnőtt együttesig. Szép eredményeket érnek el csoportjaink és szólótáncosaink az országos tanulmányi versenyeken. Az Oktatási Hivatal régiónkban eddig minden alkalommal iskolánkat kérte fel a háromévente megrendezendő országos tanulmányi verseny szólókategóriája elődöntőjének megszervezésére és lebonyolítására. Gyermek-, ifjúsági és felnőttcsoportjainkkal egyéb versenyeken is kiemelkedő országos eredményeket érünk el, ezért évről évre, nemegyszer minden korosztályban beválogatnak bennünket az országos néptánc-antológiákba – ez a szakma legrangosabb bemutatója – és az ország legjobban minősült együttesei közé tartozunk.

Hajdútánc AMI - Libuskáim c. koreográfia

A gyermekcsoportokba mindig szeretettel várjuk az új jelentkezőket, ahová lehetőség szerint mindenkit felveszünk, hiszen célunk a képességfejlesztés, a népi játékok, dalok, táncok megismertetése és megszerettetése. Az iskolában nem csak az oktatók ismerik szinte az egész együttest személyesen, hanem a csoportok is jól ismerik egymást, hiszen egy helyen próbál minden csoport, egymást váltják a próbateremben, együtt öltöznek az öltözőkben. Számos közös rendezvényt is szervezünk számukra, úgy mint farsang, Mikulás napja, karácsony, szilveszter, húsvét, szüreti bál, táncházak és tánctáborok formájában.  Ezek az alkalmak a mindennapok feszített tennivalói (tanulás, munka, család, próbák, fellépések) mellett kikapcsolódást, szórakozást nyújtó tartalmas együttlétet nyújtanak minden résztvevőnek,  oktatóknak,  táncosoknak és családtagjaiknak egyaránt.

Együttesünk és iskolánk legnagyobb ereje abban rejlik, hogy minden oktató itt nőtt fel, itt szívta magába a tudást, a közösség iránti feltétlen elkötelezettséget, itt nevelődött bele észrevétlen az együttes hagyományaiba, s egyben egy igazi nagycsaládba. Ez a mi erőnk.

Tiszai Zsuzsánna
igazgató

____________________________

“HAJDÚTÁNC” AMI – KAPCSOLAT

OM azonosító: 200340
Székhely: 4025 Debrecen, Hatvan u. 32.
Telefon/Fax: +36-52-419-638
E-mail: hajdufolk@gmail.com
Bankszámlaszám: 10403428-34233559-00000000
Adószám: 18566969-1-09