Szomszédolás 2019 – Beszámoló

VÉGET ÉRT A XXII. SZOMSZÉDOLÁS
kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági
néptáncfesztivál

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a XXII. Szomszédolás Kárpát-medencei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált 2018. június 1-jén délelőtt 11 órakor a Nagytemplomban.

A „Táncos gyülekezetet” követően 11:45 órától táncos verbuválással folytatták a Kossuth téren, a Kossuth-szobor előtt, ahol a néptáncos fiúk és lányok együtt ropják. Az érdeklődők este 7 órától láthatták a Szomszédolás résztvevőinek műsorát a Kossuth téri színpadon, amit 22 órától táncház követett a téren.

A hazai együtteseken kívül a Kárpát-medence magyarlakta területeiről – a Felvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból, Erdélyből, Délvidékről, Burgenlandból –, valamint Debrecen bulgáriai testvérvárosából, Sumenből is hívtak meg résztvevőket a fesztiválra, így több mint 600 fiatal táncol a cívisvárosban. A program célja a népi hagyományok őrzésén, a hagyományőrző tevékenység színvonalas bemutatásán kívül az, hogy a táncházi és játszóházi programok révén örömteli élményeket kapjanak az ide érkező és a debreceni gyerekek. (haon.hu)

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Fotók: Molnár Péter (haon.hu)

Comments are closed.