Egyes járványügyi intézkedések feloldása

A járványhelyzet enyhülésével döntés született számos járványügyi korlátozás megszüntetéséről a köznevelésben. Erre vonatkozóan 2022. március 4-én jelent meg az EMMI határozata a járványügyi időszak köznevelési intézkedéseiről.

Az emberi erőforrások minisztere 33/2022. (III.04.) EMMI határozata a járványügyi időszak köznevelési védelmi intézkedéseiről:

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/tavoktatas/33_22Hatarozat.pdf

A határozat legfontosabb elemei:

A 29/2021. (XI.19) EMMI határozat visszavonása azt jelenti, hogy ismét lehetséges az intézménybe egyébként jogosult személyek bejutása a szokásos módon, az erre vonatkozó korlátozások tehát megszűntek.

A 32/2021. (XII.20.) EMMI határozat 2. pontjának visszavonása értelmében mostantól ismét lehetőség van új megbízási jogviszonyt létesíteni óraadás céljából oltatlan vagy a mentesítést megalapozó orvosi szakvéleménnyel nem rendelkező személlyel.

EMMI – Eljárásrend járványügyi készenlét idején 2022.01.17.

EMMI INTÉZKEDÉSI TERVE
A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN
ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL

2022. január 17.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/tavoktatas/intezkedesi_terv_20220114.pdf

Covid-19 fertőzöttek

A mai napon intézményünk közösségének tagjai közül az igazoltan Covid-19 fertőzöttek száma

tanuló: 1

pedagógus: 0 fő

egyéb alkalmazott: 0 fő

HUNG-2020 Pályázat – Nemzeti érték-mesék

AZ AGRÁRMINISZTÉRIUM HUNGARIKUMOK FŐOSZTÁLYÁNAK HUNG-2020 PÁLYÁZATI KIÍRÁSA jóvoltából született meg sikeres Nemzeti értékmesék-néptáncos mesevilág című projektünk által szakmai partnerünk, Kocsi Erika hungarikum projektmenedzser Nemzeti érték-mesék című mesekönyve 17, nemzeti értéket bemutató csodás mesével. 

A programban gyermekcsoportjaink rajzos-illusztrációs foglalkozások keretében történő bevonása külön élményforrás a gyermekek számára.
A mesekönyv kapcsán bővebb információk ITT olvashatók:
www.nemzetiertekmesek.com
 ______________________________________________________________________
HUNG-2020 Pályázat - Nemzeti-érték mesék

I. Debreceni Értéknap

I. DEBRECENI ÉRTÉKNAP

Az I. Debreceni Értéknap hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre debreceni Kossuth téren 2021. szeptember 25-én. A rendezvény szervezője a Hajdú Táncegyüttesért Közhasznú Alapítvány volt. A szervezők  délelőtt 10 órától este 22 óráig különféle programokkal várták az érdeklődőket.

Az első Debreceni Értéknapra kitelepülő egyesületek, kézművesek, szervezetek mindannyian a helyi értékeket képviselték és ezt be is mutatták a járókelőknek a nap folyamán. A látogatók egyebek mellett próbára tehették magukat lövészetben, együtt játszhattak a Természettár munkatársaival, megcsodálhatták a helyi kézművesek portékáit, de kóstolhattak ízletes üdítőket, borokat és söröket is.

I. Debreceni Értéknap 2021 - a Debreceni Hajdú Táncegyüttes pavilonja

I. Debreceni Értéknap 2021 - a Hajdú Gabona Zrt. pavilonja

I. Debreceni Értéknap részletes programja 2021. szeptember 25. Debrecen, Kossuth tér

Fotók: haon.hu