Tiszai Zsuzsa és Lovas Bálint díjat vehettek át a Magyar Kultúra Napján

TISZAI ZSUZSA ÉS LOVAS BÁLINT EGYÜTTESVEZETŐK DÍJAT KAPTAK A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN
2019. január 22.


Tiszai Zsuzsa és Lovas Bálint a Debreceni Hajdú Táncegyüttes művészeti vezetői. Tiszai Zsuzsa és Lovas Bálint a Debreceni Hajdú Táncegyüttesben nőttek fel, és itt kezdték néptánc-oktatói munkájukat. 1994-től a közel 400 főt számláló Hajdú Táncegyüttes, illetve az utánpótlást magába foglaló „Hajdútánc” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői és szaktanárai. Vezetésük alatt az együttes a hagyományőrzés és a népművészet mellett a közművelődésben is jelentős eredményeket ért el. Tevékenységükkel folyamatosan segítik a kelet-magyarországi régió néptánc kultúrájának magasabb szintre való emelését. Szakmai gondozói a félévszázados múltra visszatekintő Hajdú-Bihar Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fórumnak, szervezői és házigazdái a Szomszédolás Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválnak és az Országos Pásztortánc Versenynek. Munkájukkal olyan értéket teremtettek, amely folyamatosan hatással van a debreceniekre, a táncoktatáson, a fesztiválok szervezésén, vagy különböző kulturális programokon keresztül.

Bővebben ITT!

Fotók: Miskolczi János

Az év művésze lett a Hajdú

A DEBRECENI HAJDÚ TÁNCEGYÜTTES LETT AZ ÉV MŰVÉSZE A 2018-AS ÉVBEN
2019. január 19.

A Dehir.hu, a Médiacentrum Debrecen hírportálja újra megrendezte nagy választását. A középpontban az állt, mire lesz érdemes később is emlékezni 2018-ból, milyen teljesítményeket fogunk szívesen visszaidézni akár évek múlva is, illetve mely rendezvényeket tartjuk a legmeghatározóbbnak.

A Dehir.hu olvasói ezúttal öt kategóriában voksolhattak, és több ezer szavazatot adtak le.

Hagyományosan ismét szavazhattak az olvasók az év művészéről. A díjat idén a Debreceni Hajdú Táncegyüttes nevében Tiszai Zsuzsa és Lovas Bálint néptáncpedagógusok vették át Komolay Szabolcs alpolgármestertől.

Bővebben ITT!

Fotó: dehir.hu

Ráadás jubileumi műsor 2019. január

RÁADÁS JUBILEUMI MŰSOR AZ ÚJÉVBEN!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2019. január 12-én 19 órai kezdettel a Csokonai Színházban ismét műsoron a 65 éves Hajdú Táncegyüttes jubileumi műsora.

Jegyek kaphatóak: a Csokonai Színház jegypénztárában 2019. január 2-ától, a jegypénztár nyitvatartása szerint.

_______________________________________

Döntők Döntője – Páva 2018

DÖNTŐK DÖNTŐJE – PÁVA 2018
2018. december 21.

“A tegnap esti Fölszállott a páva döntőjében Debrecen volt az egyetlen város a Kárpát-medencében, amely három kategórában is képviseltette magát. Szívből gratulálok a döntőben való szerepléshez a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosainak, a Pendely Énekegyüttes tagjainak, valamint a debreceni néptánc és népi kultúra kiemelkedő egyeniségének Majer Tamásnak. Bár az első helyet a nézők szavazatai alapján nem a debreceniek szerezték meg, de nekünk mégis ők a legjobbak. Ha pedig így van, akkor mégiscsak a legnagyobb elismerésre méltóak városuk részéről, melyre tekintettel Debrecen önkormányzata 2 millió forintos díjat adományoz a Hajdú Táncegyüttesnek, 1 millió forintos díjat Majer Tamásnak és 2 millió forintos díjat a Pendely Énekegyüttesnek. Szívből gratulálok és azt kívánom, hogy a jövőben is sok örömteli pillanatot szerezzenek szeretett városuknak, Debrecennek! ”
.
Papp László DMJV Polgármestere oldaláról – 2018. december 22.
.
Köszönjük! 🙂
.

Fotó: Váradi Levente

 

 

PÁVA szavazás

MINDEN,  AMIT A FÖLSZÁLLOTT A PÁVA SZAVAZÁSÁRÓL TUDNI ÉRDEMES

A DÖNTŐBEN – CSAK ÚGY, MINT A TÖBBI ADÁSBAN – KÉT FÉLE MÓDON LEHET SZAVAZNI:

 1. SMS KÜLDÉSSEL, mely alapdíjas a +36 20/30/70 44 22 999-es telefonszámra.
  (Csak a kétjegyű kódot kell elküldeni, nem szabad mást írni, tehát ennyi: 13)
 2. MEDIAKLIKK PLUSZ APPLIKÁCIÓN KERESZTÜL INGYENESEN

Mind két esetben 20-20 db szavazatot leadni egy telefonkészülékről, ÖSSZESEN 40 db-ot.

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK:

 • MIKORTÓL LEHET SZAVAZNI? – Az élőadás ideje alatt 19.30-tól 21.45-ig.
 • SMS-BEN VAGY APPLIKÁCIÓN SZAVAZZAK? – SMS-ben ÉS applikáción! Nem kell választani, hogy SMS, vagy applikáció, mind a kettőről leadható a 20-20, összesen 40 db szavazat.
 • TÖBB VERSENYZŐNEK IS ODAADHATOM A 40 SZAVAZATOT? – Nem. Több versenyzőre nem lehet leadni a 40 szavazatot, összesen 40 szavazat áll rendelkezésre egy telefonszámról mindenkinek. A 40 szavazatot lehet leadni arra akire szeretnék, vagy megosztani.
  .

AKI MÉG NEM TÖLTÖTTE LE AZ APPLIKÁCIÓT, ANNAK ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A LEGFONTOSABBAKAT:

Az applikáció ingyenesen elérhető azon résztvevők számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és ANROID platformok alkalmazás központjaihoz, valamint rendelkeznek érvényes FACEBOOK regisztrációval és INTERNET hozzáféréssel.

A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevők az applikáció keretrendszerében található “Szavazás” elnevezésű funkcióban adhatják le voksaikat a versenyzőkre. Különböző mobilkészülékeken azonos Facebook profillal bejelentkezett felhasználók legfeljebb 20 (húsz) érvényes szavazatot tudnak leadni, hogy a rendszer érvényesnek minősítse a beérkezett szavazatot. A szavazás elindítása után, a szavazás lezárásáig 5 percenként tudnak szavazni, összességében 20x.

Lépésekben:

 1. Az applikáció ingyenesen elérhető a Google Play vagy az App Store felületén, az applikáció neve: MEDIAKLIKK PLUSZ
 2. Az applikáció használata regisztrációhoz kötött: e-mail cím megerősítésével vagy érvényes FACEBOOK regisztrációval is be lehet lépni!
 3. A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevők az applikáció keretrendszerében található “Szavazás” elnevezésű funkcióban adhatják le voksaikat a versenyzőkre. Lényeges, hogy a szavazás elindítása után, a szavazás lezárásáig 5 PERCENKÉNT LEHETSÉGES SZAVAZNI, összességében 20x.
  .

Mediaklikk.hu oldala:

https://www.mediaklikk.hu/cikk/2018/11/05/a-folszallott-a-pava-a-dontok-dontoje-televizios-tehetsegkutato-musor-jatekszabalyzata/

Videó:

https://www.facebook.com/folszallottapava/videos/2159567074307945/